Проф. Харалд Лешке

Проф. Харалд Лешке

Председател

Започва като автомобилен дизайнер с Даймлер-Бенц Груп. Пръв асистент на Бруно Сако, който оглавява ДаймлерБенц Дизайн. Той води проекта “Майбах Екселеро”. Проф. Харалд Лешке е автор на статии за Топ Гиър България, Ауто Мотор унд Спорт, Ауто Билд. Преподавател в Техническия Университет в София,
университета Мохоли-Маги за изкуства и дизайн в Будапеща.

Д-р Хари Ниман

Д-р Хари Ниман

Социолог и публицист

Работи като журналист и писател на нехудожествена литература от 1987 г. Работил е за Frankfurter Allgemeine Zeitung в отдела за технологии и двигатели (Ressort Technic und Motor) и за издателство Motorbuch в Щутгард. Между 1989 и 2008 г. той ръководи историческия архив на Mercedes-Benz AG и впоследствие архивите и историческата колекция на Daimler AG. Като част от работата си в Mercedes-Benz той публикува много технически и биографични статии за историята на Mercedes-Benz AG и техните предшестващи компании, както и много монографии по теми като Béla Barényi, Wilhelm Maybach, Gottlieb Daimler, Paul Daimler и Карл Майбах.

Петя Гром

Петя Гром

Колекционер, историк и писател

Главен секретар на SVAMZ, собственик на един от най-големите частни музеи за исторически мотоциклети в Еропа. Архитект по професия, експерт на Комисията за мотициклети на FIVA. Неговите мотоциклети са сред най-редките в Европа и постоянно печелещи награда на Вила Д’Есте.

Д-р инж. Ренато Пуджати

Д-р инж. Ренато Пуджати

Член на борда на ASI - Automotoclub Storico Italiano

Знанията му относно историята на класическите превозни средства са невероятни; той притежава забележителна колекция от класически автомобили. Експертен член на няколко музея, фокусиращи се главно върху класически превозни средства, както и върху класически самолети. Той членува в много италианцки журита на няколко различни събития. Д-р инж. Пуджати е президент на Изложбения център в Порденоне, Италия.

Едуард Асилелов

Едуард Асилелов

Колекционер и професионален реставратор

Утвърдено име сред гилдията в Русия. Редовен участник в ежегодното изложение “ОЛДТАЙМЕР ГАЛЕРИЯ СОРОКИН”, където неизменно е на централен щанд. Носител на много престижни награди и над тридесет дипломи, грамоти и отличия. Утвърден специалист в довоенните американски автомобили.

Небойша Джорджевич

Небойша Джорджевич

Машинен инженер

Автомобилен историк и писател. Той е президент на Обществото на автомобилните историци в Београд. Всяка година през април обществото организира най-голямото събитие за класически автомобили в Сърбия. Член на журито на конкурса за елегантност в Синая (Румъния).